Vakuudettoman lainan hakeminen on nopeaa: Näin saat lainaa jopa heti

Odottavan aika on pitkä. Tämä pätee myös lainapäätöstä odotellessa. Kun lainarahalle olisi heti käyttöä, voi lainapäätöksen ja rahojen siirtymisen odottelu tuntua kovin pitkältä.

Netistä on nykyisin mahdollista saada lainaa kuitenkin hyvin nopeasti niin, että rahat siirtyvät omalle pankkitilille jo saman vuorokauden aikana. Vakuudeton laina onkin välittömässä rahan tarpeessa olevalle paras vaihtoehto.

Netissä lainahakemuksen täyttäminen vie vain 10 minuuttia

Varsinkin pikalainoja, kuten kulutusluottoja ja pikavippejä, haetaan nykyisin ennen kaikkea netin kautta. Netistä on mahdollista saada lainaa heti, ja lainahakemuksen täyttämiseen menee vain kymmenisen minuuttia. Asiakkaan ei tarvitse enää soittaa, saati käydä vierailemassa pankin konttorissa hattu kourassa.

Kun asiakas hyväksyy lainatarjouksen, voi rahat siirtyä asiakkaalle jopa 15 minuutissa.

Parhaat lainapaikat tekevät alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa. Asiakas saa siis nopeasti tietää, millaista lainaa hänen tiedoillaan on mahdollista saada. Lainanantajat tarkistavat asiakkaan luottotiedot ja ottavat huomioon myös asiakkaan tulot huomioon lainapäätöksessään. Joissakin tapauksissa lainanantajat voivat haluta saada lisätietoja asiakkaalta lainapäätöksen muodostamiseksi.

Vakuudeton laina on nopea vaihtoehto

Jos rahan saamisella on kiire, on parasta valita vakuudeton laina. Vakuus tarkoittaa, että asiakas panttaa omaisuuttaan lainan saamiseksi. Jos asiakas ei kykene maksamaan lainaa takaisin, voi pankki lunastaa tuon ”pantin”, eli vakuuden. Vakuudeton laina siis tarkoittaa, ettei lainaan kuulu tällaista ehtoa.

Kun vakuuden arvoa ei tarvitse määrittää, on pankilta mahdollista saada lainatarjous nopeammin. Esimerkiksi asunnon tai ajoneuvon arvon määrittäminen voi kuluttaa paljonkin aikaa, joten vakuudeton laina voi nopeuttaa lainan saamista merkittävästikin.

Vakuudettomat lainat voivat joskus olla korkeakorkoisempia, joten lainan takaisinmaksuaikataulu ja kustannukset kannattaa käydä huolella läpi. Korkeampi korko johtuu siitä, että pankki ottaa suuremman riskin myöntäessään vakuudettoman lainan. Toisaalta asiakkaalla on vähemmän riskejä, kun omaa omaisuutta ei ole ”pantattuna” lainasopimukseen.

Ole realisti lainasumman kanssa

Pankit eivät myönnä edes pieniä pikavippejä kenellä tahansa. Yleisiä pankkien asettamia vaatimuksia ovat täysi-ikäisyys, vakituinen osoite Suomessa, puhtaat luottotiedot sekä vakituiset tulot. Puhtaat luottotiedot tarkoittavat, että asiakkaalla ei ole aktiivisia maksuhäiriömerkintöjä. Tuloiksi puolestaan kelpaa esimerkiksi ansiotulot, yrittäjän tulot sekä eläketulot.

Jotta lainaraha on mahdollista saada mahdollisimman nopeasti, kannattaa haettavan lainasumman kanssa olla realisti. Toisin sanoen kannattaa siis peilata haettavaa lainasummaa ja -aikaa omaan maksukykyyn. Pankit haluavat nähdä, että hakijalla on realistinen mahdollisuus maksaa laina takaisin maksusuunnitelman mukaisesti.

Myönteinen lainapäätös on siis mahdollista saada nopeammin, kun haettava lainasumma on järkevässä suhteessa omaan taloudelliseen tilaan.

Pienempien rahoitusyhtiöiden hyödyntäminen

Suurilta pankeilta voi olla hidasta saada lainaa, koska heillä on niin paljon asiakkaita palveltavanaan. Suuret pankit voivat myös edellyttää lainaneuvottelua puhelimitse jopa vain 2 000 euron kulutusluottoa otettaessa. Jos rahantarve on välitön, voi olla hyvä vaihtoehto kääntyä pienempien pankkien ja rahoitusyhtiöiden suuntaan.

Pienet pankit ovat automatisoineet kulutusluottojen ja muiden pikalainojen käsittelyä. Tämän ansiosta lainapäätös on mahdollista saada jopa muutamassa minuutissa lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, eikä tarvetta ole normaalisti myöskään lainaneuvottelulle puhelimitse.

Asiakas voi myös allekirjoittaa lainasopimuksen omilla pankkitunnuksillaan digitaalisesti, joten pankki saa heti tiedon lainatarjouksen hyväksymisestä. Tämän jälkeen pienet pankit voivat siirtää rahat asiakkaan tilille jopa alle tunnissa.

Kulutusluotot ja joustoluotot sopivat äkilliseen rahantarpeeseen

Jos asiakas tarvitsee lainaa heti, kulutusluotto ja joustoluotto sopivat normaalisiti parhaiten tilanteeseen. Kulutusluottoa ja joustoluottoa myönnetään usein jopa 10 000 euroon asti, joten ne sopivat myös hieman suurempiin hankintoihin ja menoeriin. Monet käyttävät niitä esimerkiksi kodinkoneen tai ajoneuvon hankintaan.

Kulutusluotto- ja joustoluottohakemuksiin on mahdollista saada pankilta välittömästi lainapäätös. Lainan myöntämisen jälkeen rahat siirtyvät yleensä tilille nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Tämä tekee kulutus- ja joustoluotoista erittäin käteviä vaihtoehtoja, kun rahaa tarvitaan nopeasti ja luotettavasti.

Laina on kuitenkin aina maksettava takaisin maksusuunnitelman mukaisesti korkoineen, joten lainaa tulee aina hakea vastuullisesti ja huolellisesti harkiten. On tärkeää varmistaa, että lainan määrä ja takaisinmaksuaikataulu ovat realistisia suhteessa omaan taloudelliseen tilanteeseen, jotta välttyy mahdollisilta myöhemmiltä maksuvaikeuksilta ja stressiltä.