Paikallisuutiset

Puhdasta vettä jaossa Pellon kunnantalon pihalla – ylävesisäiliön näytteissä todettu enterokokkibakteereita

Ylävesisäiliö on suljettu pois käytöstä

Bakteereja on todettu ainoastaan ylävesisäiliön vedessä, kaikki verkostosta otetut näytteet ovat olleet laadultaan kunnossa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Pellossa on edelleen voimassa juomaveden keittokehotus. Tällä hetkellä puhdasta juomavettä on mahdollista hakea kunnantalon parkkipaikalta. Pellon vesihuolto-osuuskunnan toimitusjohtaja Taisto Ylisaukko-oja kertoo, että vettä on haettu jonkun verran.

– Kuution säiliö on jouduttu täyttämään kerran viikonlopun aikana, Ylisaukko-oja sanoo.

Veden keittokehotus asetettiin viime keskiviikkona koska Pellon vesihuolto-osuuskunnan vedenjakelualueelta ylävesisäiliöstä otetussa näytteessä todettiin e. coli bakteeri sekä koliformisia bakteereja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vedenjakelualueelta torstaina ja perjantaina otetuissa uusintavesinäytteissä ei todettu E.coli bakteereita, mutta maanantaina valmistuneissa lopullisissa tuloksissa ylävesisäiliön näytteissä todettiin kuitenkin enterokokkibakteereita.

Enterokokit ovat suolistobakteereja, joita ei pitäisi esiintyä talousvedessä. Bakteereja on todettu ainoastaan ylävesisäiliön vedessä, kaikki verkostosta otetut näytteet ovat olleet laadultaan kunnossa. Pellon vesihuoltoosuuskunta on sulkenut ylävesisäiliön pois käytöstä. Talousveden keittokehotus jatkuu, koska tautia aiheuttavien mikrobien esiintyminen myös verkostovedessä on kuitenkin mahdollista.

Pellon vesihuolto-osuuskunta desinfioi ylävesisäiliön sekä huuhtelee verkostoa lähipäivinä. Uusintanäytteet otetaan toimenpiteiden jälkeen. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään torstaina 15.8.2024 klo 17.00 mennessä.

//Juttua päivitetty 12.824, lisätty uudet tulokset//

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä