Paikallisuutiset

Juomavesi keitettävä edelleen Kaulirannassa – vedenottamon ja säiliön korjaustyöt alkavat tänään

Vedenkeittokehotus on ollut voimassa Kaulirannassa jo yli kuukauden. Kuva: Kaisa Varkila

Kaulirannan ylipään vesiosuuskunta toimittaa vettä hieman alle 50 kuluttajan käyttöön

Juomaveden keittokehotus jatkuu Kaulirannassa. Vedenottamon ja säiliön korjaus sekä puhdistus aloitetaan tänään. Huoltotyön valmistuttua vedenlaatu varmistetaan useammalla näytteenotolla.

Kaulirannan ylipään vesiosuuskunta on sulkenut vanhemman kaivon pois käytöstä 9.elokuuta ja aloittanut vedenottamon puhdistamisen. Kaulirannan ylipään vesiosuuskunnan verkostosta 7.elokuuta otetusta vesinäytteestä löytyi koliformisia bakteereita.

Näytetulos varmistettiin uusinta näytteenotoilla, joissa niin ikään todettiin koliformisia bakteereita vedenottamolla sekä kahdessa verkostovesinäytteessä. Lisäksi myöhemmin valmistuneissa lopullisissa bakteerinäytetuloksissa todettiin enterokokki bakteereita toisessa verkostovesinäytteistä (11 pmy/100 ml). Vedessä on todennäköisesti tautia aiheuttavia bakteereita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet on annettu erillisessä liitteessä. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään 27.syyskuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä