Paikallisuutiset

Juomaveden keittokehotus jatkuu edelleen Pellossa

Vedenjakelupiste on edelleen Pellon kunnantalon parkkipaikalla

Juomaveden keittokehotus jatkuu varotoimenpiteenä Pellon vesihuolto-osuuskunnan alueella, kunnes talousvedenlaatu on näytetuloksin varmistettu. Keittokehotus koskee koko Pellon vesihuolto-osuuskunnan toimintaaluetta. Verkosto ulottuu kirkonkylän lisäksi pohjoisessa Teikosuvantoon ja etelässä Mämmilään saakka.

Keittokehotus on asetettu koska ylävesisäiliöstä 5.elokuuta., 8.elokuuta ja 9.elokuuta otetuissa näytteissä todettiin bakteereja, joiden perusteella taudinaiheuttajien esiintyminen talousvedessä oli todennäköistä. Bakteereja on todettu ainoastaan ylävesisäiliön vedessä, kaikki verkostosta otetut näytteet ovat olleet tähän mennessä laadultaan kunnossa. Syytä bakteerien esiintymiselle ei ole varmuudella voitu todeta.

Pellon vesihuolto-osuuskunta on sulkenut ylävesisäiliön pois käytöstä. Ylävesisäiliö on tyhjennetty ja desinfioitu, lisäksi vedenjakeluverkostoa on huuhdeltu. Talousveden turvallinen laatu varmistetaan näytteenotoilla torstaina 15.elokuuta sekä perjantaina 16.elokuuta. Tuloksia odotetaan saapuvaksi maanantaina 19.elokuuta. Keittokehotus jatkuu varotoimenpiteenä, kunnes talousveden laatu näytetuloksin varmistettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 19.elokuuta klo 17.00 mennessä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä