Paikallisuutiset

Juomavesi keitettävä Pellon lisäksi myös Kaulirannassa

Vesi on keitettävä Pellossa ja Ylitornion Kaulirannalla. Kuva: Katja Keskitalo

Juomavesi on keitettävä Kaulirannan ylipään vesiosuuskunnan vedenjakelualueella Kaulinrannassa Ylitorniolla. Kaulirannan ylipään vesiosuuskunta toimittaa vettä hieman alle 50 kuluttajan käyttöön.

Kaulirannan ylipään vesiosuuskunnan verkostosta 7.8 otetusta vesinäytteestä on löytynyt 2 mpn/100 ml koliformisia bakteereita. Näytetulos varmistettiin uusinta näytteenotolla 12.8.

Uusintanäytteissä oli koliformisia bakteereita vedenottamolla (16 mpn/100 ml) ja kahdessa verkostovesinäytteessä (2 mpn/100 ml ja 83 mpn/100 ml). Vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita. Kaulirannan ylipään vesiosuuskunnan 7.8 ja 12.8 otetuissa vesinäytteissä ei todettu e.coli bakteereita.

Maanantaina 12.8 otettujen näytteiden enterokokki bakteeritulokset valmistuvat 14.8. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Kaulirannan ylipään vesiosuuskunta on sulkenut vanhemman kaivon pois käytöstä 9.8 ja aloittanut vedenottamon puhdistamisen. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään perjantaina 16.8.

Mitä?

Talousveden käyttöohjeet saastumisen aikana

Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 minuuttia. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.

Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä. Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.

Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä