Paikallisuutiset

Veden keittämistä jatkettava Pellossa toistaiseksi – vielä ei ole tiedossa mistä bakteeri on veteen päätynyt

Puhtaan veden jakelua on tulossa

Hanavettä ei toistaiseksi suositella Pellossa juomakäyttöön kuin keitettynä. Pesuvetenä sitä voi käyttää normaalisti. Kuva: Anne Mattila

Pellon vesihuolto-osuuskunnan alueella on todettu normaalin vesinäytteenoton yhteydessä E.coli- sekä koliformisia bakteereita. Juomaveden keittokehotus koskee kirkonkylää sekä aluetta Teikosuvannosta Mämmilään, eli koko Pellon vesihuolto-osuuskunnan toiminta-aluetta. Näyte otettiin ylävesisäiliöstä.

Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon terveysvalvonnan johtaja Sini-Sisko Kilpeläinen kertoo, että Pellossa ei ole aiemmin ollut näin laajalla alueella olevaa vedenkeittokehotusta.

– Tänä aamuna on otettu ensimmäiset uusintanäytteet useasta eri paikasta. Niistä saaduista tuloksista tiedotamme mahdollisimman pian, mutta viimeistään maanantaina, Kilpeläinen sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Käynnissä on parhaillaan ylävesisäiliön huuhtelut. Kilpeläisen mukaan ei ole vielä tietoa, mistä bakteeri on sinne päässyt.

– Asia on vielä täysin selvittelyssä. Mutta löydettäessä E.coli bakteeria kyse on aina ulkopuolisesta saastumisesta, hän toteaa.

Vesinäytteitä otetaan Pellossa kuudesta kahdeksaan kertaan vuodessa.

Pellon vesihuolto-osuuskunnan toimitusjohtaja Taisto Ylisaukko-oja kertoo, että puhdasta vettä tullaan jakamaan, mutta aikataulusta ei ole vielä tietoa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiasta tiedotetaan heti, kun tiedämme lisää, Ylisaukko-oja sanoo.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä