Paikallisuutiset

Juomavesi on keitettävä Pellossa – vedestä löydetty bakteereita

Juomavesi on keitettävä Pellossa, mutta pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Verkostoon päässeet bakteerit huomattiin normaalin näytteenoton yhteydessä. Kuva: Pirkko Högkulla

Juomavesi on keitettävä Pellon vesihuolto-osuuskunnan alueella. Keittokehotus koskee koko Pellon vesihuolto-osuuskunnan toiminta-aluetta. Verkosto ulottuu kirkonkylän lisäksi pohjoisessa Teikosuvantoon ja etelässä Mämmilään saakka. Pellon vesihuolto-osuuskunnan alueelta on otettu vesinäytteitä tiistaina 6.8.2024.

Ylävesisäiliöstä otetussa näytteessä todettiin E. coli bakteeri (1 mpn/100 ml) ja koliformisia bakteereja (2 mpn/100 ml). Vedessä saattaa olla taudinaiheuttajia. Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

Pellon vesihuolto-osuuskunta selvittää häiriötilanteen aiheuttanutta syytä ja ottaa uusintanäytteitä 8.8.2024. Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 12.8.2024 klo 17.00. Lisätietoja: Taisto Ylisaukko-oja 040 7219549 tai Riitta Vilmilä 0400 397 705.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikä?

Talousveden käyttöohjeet saastumisen aikana

Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 minuuttia. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.

Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä. Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.

Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä